ADVANCE COMMUNICATION SYSYTEM MCQ-2

Advance Communication System MCQ Questions and Answers


1. In Sky wave propagtion, propagated waves are refracted from ______





Answer : B


2. Which of the following is line of sight distance, if height of transmitting and receiving antennas are 64 meter each. Consider earth is flat





Answer : B


3. Which of the following is non-linear modulation technique





Answer : B


4. Which of the following is example of external noise





Answer : D


5. Shot noise is produced in ______





Answer : A


Advance Communication System MCQ

6. Noise figure is always ______ one





Answer : A


7. Satellites operate in the frequency range of





Answer : B


8. Transponder is used to ______





Answer : C


9. Which of the following fiber is more resistant to micro-bending loss





Answer : C


10. Which of the following is part of optical fiber





Answer : D


Advance Communication System MCQ

11. PIN diode can be used as ______





Answer : A


12. Frequency range of X-band radar is ______





Answer : A


13. If PT power is fed to an isotropic antenna, then power radiated





Answer : D


14. Which of the following is part of MTI radar





Answer : C


15. Probabilities of symbols x and y are P(x) and P(y) respectively. Information contents of symbols x and y are I(x) and I(y). Which of the following inequality is correct –





Answer : C


Advance Communication System MCQ

16. Bit/symbol is unit of ______





Answer : A


17. [P(y/x)]=[[1-P P],[P, 1-P]] is the channel matrix of ______





Answer : D


18. Which of the following provides two-way communication





Answer : A


19. Which of the following is part of facsimile system





Answer : D


20. Modems are used for ______





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.