ADVANCE COMMUNICATION SYSYTEM MCQ-3

Advance Communication System MCQ Questions and Answers


1. Which of the following is most widely used streaming video file format ?





Answer : C


2. What is a pager in the paging system ?





Answer : A


3. A wifi enabled device can be ______





Answer : C


4. Which is thickest layer of lonosphere ?





Answer : B


5. Bandwidth of Amplitude modulated signal is given by ______





Answer : D


Advance Communication System MCQ

6. Armstrong method is used for generation of





Answer : B


7. The mutual information is ______





Answer : C


8. H(X,Y) = H(Y/X)+______





Answer : A


9. Channel capacity in communication system depends on





Answer : C


10. Man made noise is usually from ______





Answer : D


Advance Communication System MCQ

11. Noise due to random behavior of charge carrier is ______





Answer : A


12. Noise equivalent temperature of a two stage cascade network is given by :





Answer : D


13. Power density is defined as ______ power per unit area.





Answer : C


14. Steradian is a measuring unit of ______





Answer : D


15. In Radar system the change in observed frequency is called ______





Answer : A


Advance Communication System MCQ

16. Frequency of Ku band for satellite communication is ______





Answer : C


17. INTELSAT stands for





Answer : C


18. Multimode steps index fibre has a large core diameter of range ______





Answer : A


19. When the base of logarithm is ‘2’, the unit of information is





Answer : B


20. Radar is used to find ______





Answer : D




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.