ADVANCE COMMUNICATION SYSYTEM MCQ-4

Advance Communication System MCQ Questions and Answers


1. Which of the following radio wave is reflected back to Earth from the ionosphere ?





Answer : A


2. Which of the following wave propagates in the frequency range of 30MHz to 300MHz?





Answer : B


3. Which of the following statement is correct for ground wave propagation ?





Answer : A


4. Which of the following is lower sideband signal in Amplitude modulation?





Answer : A


5. Which of the following broadcast is operated in frequency band of 88 MHz to 108 MHz ?





Answer : B


Advance Communication System MCQ

6. In Which of the following modulation technique, modulation index depends on frequency of message signal ?





Answer : B


7. Which of the following noise is generated by automobile, electic motors and switching equipment ?





Answer : C


8. Which of the following statements is correct ?





Answer : A


9. Which of the following statement is correct for cellular mobile communication ?





Answer : D


10. In hard hand off, a mobile station communicates with





Answer : A


Advance Communication System MCQ

11. Which of the following is the first satellite launched by INDIA ?





Answer : A


12. Which of the following statement is correct for LEO satellite ?





Answer : C


13. Which of the following statement is correct for optical fiber cable ?





Answer : A


14. Which of the following loss occurs when two optical fibers are joined together to make a longer optical fiber ?





Answer : A


15. Which of the following device connects transmitter or receiver to the antenna alternately ?





Answer : C


Advance Communication System MCQ

16. In which of the following RADAR is use ?





Answer : D


17. Which of the following statement is correct for MTI RADAR ?





Answer : A


18. If P(Xi)=1/8, then amount of information I(Xi)





Answer : A


19. Which of the following is one way communication system ?





Answer : C


20. Which of the following factor limits the channel capacity C?





Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.