ADVANCE COMMUNICATION SYSYTEM MCQ-5

Advance Communication System MCQ Questions and Answers


1. A passive Satellite :





Answer : B


2. It the critical frequency of 30 MHz is departing at an angle of 60°, then MuF is :





Answer : B


3. In a RADAR system which of the following is used for transmitter output tubes?





Answer : B


4. Cellular telephone services are also known as :





Answer : A


5. Free space intrinsic impedance is :





Answer : C


Advance Communication System MCQ

6. Which of the following expression is correct ?





Answer : A


7. The signal at the output of an AM modulator is given by eAM(t)=5.3[1+0.64Sin6280t] Sin106tV. The amplitude of carrier signal is :





Answer : A


8. A carrier is simultaneously modulated by two Sine waves with modulation index 0.3 and 0.4 the total modulation index is :





Answer : B


9. The distance of synchronous satellite from earth surface is :





Answer : C


10. A magnetron is a :





Answer : A


Advance Communication System MCQ

11. A cavity can be considered as :





Answer : A


12. In a RADAR System PRF stands for :





Answer : C


13. Energy can be propagated in waveguide by :





Answer : C


14. Which of the following exibits negative resistance :





Answer : D


15. Gauss’s laws of eletro statics is represented by the following expression :





Answer : A


Advance Communication System MCQ

16. What is the frequency range of C-band?





Answer : B


17. What is the reason for carrying multiple transponders in a satellite?





Answer : A


18. Which technique uses two different antennas to reduce traffic on the same frequency?





Answer : B


19. What provides the sufficient drive to the final power amplifier?





Answer : A


20. The lowest frequency used in satellite communications is ______ GHz.





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.