Artificial Intelligence MCQ 2020

Artificial Intelligence and Expert system MCQ (2020) Multiple Choice Questions and Answers 6th Semester Computer Science SBTE Bihar.

1. What is Artificial Intelligence ?





Answer : C
Explanation : None


2. Which search method takes less memory ?





Answer : A
Explanation : None


3. Artificial intelligence has its expansion in the following application





Answer : D
Explanation : None


4. A personal consultant knowledge base contain information in the form of :





Answer : D
Explanation : None


5. External actions of the agent is selected by :





Answer : B
Explanation : None


Artificial Intelligence MCQ

6. What is not represented by using propositional logic ?





Answer : C
Explanation : None


7. Specify the agent architecture name that is used to capture all binds of actions ?





Answer : C
Explanation : None


8. Fuzzy logic is the form of :





Answer : C
Explanation : None


9. How many logical connectives are there in artificial intelligence ?





Answer : D
Explanation : None


10. What is the condition of variables in first order literals ?





Answer : B
Explanation : None


Artificial Intelligence MCQ

11. How many possible sources of complexity are there in forward chaining ?





Answer : C
Explanation : None


12. Which algorithm will work background from the goal to solve a problem ?





Answer : B
Explanation : None


13. The major task of NLP includes :





Answer : D
Explanation : None


14. Parsing determines parse trees (grammatical analysis) for a given sentence.





Answer : A
Explanation : None


15. Linguistic morphology is the process of reducing inflected words to their root from is :





Answer : B
Explanation : None


Artificial Intelligence MCQ

16. In LISP, the addition 3+2 is entered as :





Answer : B
Explanation : None


17. A computer vision technique that reties on image templates is :





Answer : C
Explanation : None


18. What is the well known expert system for medical diagnosis ?





Answer : A
Explanation : None


19. The primary interactive method of communication used by humans is :





Answer : C
Explanation : None


20. The main components of the expert system is :





Answer : C
Explanation : None


Related Links

3 thoughts on “Artificial Intelligence MCQ 2020”

Leave a Comment

Your email address will not be published.