Automatic Control System MCQ-3

Automatic Control System MCQ Questions and Answers


1. When the ouput of the system is independent of input signal, then the system is





Answer : A


2. A closed loop system basically different from open control system due to ______





Answer : D


3. Introduction of feedback reduces the effect of





Answer : D


4. Which of the following is an example of the open loop control system ?





Answer : A


5. The output is feedback at the input side through the ______ point.





Answer : C


Automatic Control System MCQ

6. Advantages of open loop system is/are :





Answer : A


7. The Laplace transform df(t)/dt of is :





Answer : B


8. The inverse Laplace of 1/S² is :





Answer : B


9. The transfer function of a system is defined as the ratio of output to input in ______





Answer : A


10. Three blocks with gains of 5,8 and 2 respectively are connected in series, The total gain of the arrangement is :





Answer : B


Automatic Control System MCQ

11. Tachometers is a device which converts :





Answer : B


12. If the damping ratin is equal to 1, a second-order system is ______





Answer : D


13. Root locus is symmetrical about :





Answer : A


14. A signal which value changes from zero to another level ‘N’ in negligible rime is called ______





Answer : C


15. In time response specification, The time require to rach 50% off the final value in first attempt is called





Answer : B


Automatic Control System MCQ

16. If the system has multiple poles on the imaginary axis, the system is :





Answer : A


17. A graph of the magnitude of gain versus frequency is called ______





Answer : B


18. Which of the following will constiture the state model of the system ?





Answer : B


19. The Nyquist plot intersect the real axis at a=-2, the gain margin is





Answer : C


20. Two stator windings of AC servomoter are oriented how many electrical degree a part





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.