Automatic Control System MCQ-4

Automatic Control System MCQ Questions and Answers


1. Traffic light system is the example of :





Answer : A


2. The gain margin of a second order system is





Answer : B


3. The most powerful controller is :





Answer : C


4. A control system with excessive noise, is likely to suffer from





Answer : A


5. The most commonly used input signal(s) in control system is/are





Answer : A


Automatic Control System MCQ

6. When the gain K is increased the system become :





Answer : B


7. An ideal potentiometer should have :





Answer : B


8. A static variable approach can be applied to _____ system





Answer : D


9. The transfer function of a system is given as 100/(S²+20S+100), The system is





Answer : B


10. For handling multiple input multiple output system which one of the following is used :





Answer : A


Automatic Control System MCQ

11. Phase margin of a system is used to specify :





Answer : A


12. When the input frequency is varied from zero to infinity causing variations in magnitude and phase angle, the traced locus by phaser is called :





Answer : A


13. A system with gain margin close to unity or a phase marigin close to zero is :





Answer : B


14. If the bandwidth of a system is increased the system response will





Answer : B


15. The characteristic equation of a feedback control system is 2S^4+S³+3S²+5S+10=0. The number of roots in the right-half S plane is :





Answer : C


Automatic Control System MCQ

16. For a stable system, the phase margin :





Answer : A


17. A system has a single pole at the origin, its impulse response is :





Answer : A


18. Gain margin in the factor by which the system gain can be increased to drive it to the verge of :





Answer : B


19. Which one of the following element is not required in an automatic control system.





Answer : C


20. The largest error between reference input and output during the transient period is called





Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.