Management MCQ-4

Business Management MCQ Questions and Answers


1. Which among these is a service business ?





Answer : B


2. Which among these is not a manufacturing business?





Answer : C


3. Economic sector is part of





Answer : B
Explanation : Trade is a basic economic concept involving the buying and selling of goods and services.


4. Which is an example of Globalization ?





Answer : D


5. Process industry has primary production process as





Answer : A


Management MCQ

6. Concept of scientific management is given by





Answer : B


7. 14(fourteen) Principles of management are given by





Answer : D


8. What is the maximum number required in sole-proprietorship ?





Answer : B


9. Partnership firm must be registered under





Answer : A


10. Sole proprietorship is best when





Answer : B


Management MCQ

11. Everyone in the organization should have





Answer : A


12. What is ensured by functional organization ?





Answer : D


13. Which technique of Project management is developed in Japan ?





Answer : C


14. Which among these is not a source of recruiment ?





Answer : C


15. High Morale leads to





Answer : D


Management MCQ

16. Who gave the Motivation theory of Hygine ?





Answer : B


17. Which among these is a Financail statement ?





Answer : B


18. Which author developed theory X & Y of Motivation ?





Answer : A


19. Apprenticeship is





Answer : B


20. Workmen’s Compensation Act was exacted in





Answer : C
Explanation : Workmen’s Compensation Act was exacted in 5 March 1923.






Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.