C++ MCQ Set-2

Object Oriented Programming through C++ MCQ Questions and Answers


1. Which type is best suited to represent the logical values ?





Answer : B
Explanation : The data type best suited to represent logical values in C++ is the Boolean type.


2. Is the size of character literal different in C and C++ ?





Answer : C


3. Size of C++ objects are expressed in terms of multiples of the size of a _____ and the size of char is _____





Answer : A


4. _____ have the return type void ?





Answer : D
Explanation : Constructor creates an Object and Destructor destroys the object. They are not supposed to return anything, not even void.


5. Which variable does equals in size with enum variable ?





Answer : A


C++ MCQ

6. The constants are also called as :





Answer : C


7. The decleration of structure is also called as ?





Answer : C


8. Which operator is having the higest precedence ?





Answer : A


9. What type of comments does C++ support ?





Answer : C


10. Which is more effective while calling the functions?





Answer : B


C++ MCQ

11. How many minimum number of functions are needed to be presented in C++ ?





Answer : B


12. Function overloading is also similar to which of the following ?





Answer : B


13. Overloaded function are





Answer : C


14. Which other keywords are also used to declare the class other than class ?





Answer : D


15. Which of these following members are not accessed by using direct member access operator ?





Answer : D


C++ MCQ

16. Pick the other name of operator function





Answer : B


17. What is most suitable for returning the logical errors in the program ?





Answer : B


18. Which of the following can derived class inherit ?





Answer : C


19. Which of the following advantages we lose by using multiple inheritance ?





Answer : C


20. What will initialize the list of arguments in stdarg.h header file ?





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.