C Programming MCQ-1

C Programming MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. Who is father of C Language?




Answer : B


2. C Language developed as ______




Answer : A


3. C language is a




Answer : C


4. The ‘C’ language is




Answer : A


5. C is _____ language?




Answer : B


C Programming MCQ

6. C programs are converted into machine language with the help of




Answer : B


7. What is the extension files by default for C Program ?




Answer : C


8. Standard ANSI C has _____ number of keywords ?




Answer : B


9. What is C Tokens?




Answer : D


10. The sign ‘#’ of the compiler directive must appear at the ______ of a line




Answer : A
Explanation : ‘#’ sign is used to define Header file in C Programming at Beginning.


C Programming MCQ

11. Which committee standardize ‘C’ programming language?




Answer : A
Explanation : ANSI(American National Standards Institute)



12. A Header file is :




Answer : B
Explanation : A header file is a file that contains C declarations and macro definitions to be shared between several source files.


13. Which header file is designed for basic mathematical operations ?




Answer : C


14. The File structure is define in which of the following files :




Answer : B


15. Which header file should be included to use function like malloc(), calloc()?




Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.