C Programming MCQ-2

C Programming MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. Which of the following is a logical operator?




Answer : A
Explanation : In C programming three logical operators i.e. Logical AND(&&), OR(||) and NOT(!).


2. Which one of the following is a bitwise operator?




Answer : B
Explanation : Bitwise left shift(<<), Bitwise right shift(>>)


3. Which of the following is not a relational operator ?




Answer : A


4. “!=” represents :




Answer : C


5. What is the symbol used for conditional operator ?




Answer : A


C Programming MCQ

6. Which one of the following is a bitwise operator ?




Answer : D


7. Which one is the special operator ?




Answer : D


8. Which of the following is correct precedence order from higher to lower ?




Answer : C


9. P++ is called _______ operator.




Answer : C


10. Which of the following is not a relational operator ?




Answer : A


C Programming MCQ

11. Does logical operator in C language are evaluated with short ciruit ?




Answer : A


12. Realtional operator cannot be used on




Answer : A


13. Which of the following is bitwise operator ?




Answer : D
Explanation : Bitwise AND(&), Bitwise OR(|), Bitwise XOR(^)


14. Which of the following is correct hierarchy of arithmetic operator in C.




Answer : D


15. Which operators are known as ternary operator ?




Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.