C Programming MCQ-3

C Programming MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. A C variable cannot start with




Answer : D


2. Select the odd one out with respect to type ?




Answer : A


3. Which type of variable can have same name in different function




Answer : D


4. For 16-bit compiler allowable range for integer constants is ______ ?




Answer : C


5. Which of the following is false in ‘C’.




Answer : D
Explanation : Keywords never be used in Variable declaration.


C Programming MCQ

6. An “int” datatype requires :




Answer : A


7. Which of the following spwcial symbol allowed in a variable name ?




Answer : D


8. The structure combines variables of ______ data type.




Answer : C
Explanation : The structure combines variables of dissimilar user-defined data types.


9. What is the value range of data type unsigned short int




Answer : C


10. How many of bytes in memory required for single character in computer ?




Answer : D


C Programming MCQ

11. Which of the following cannot be checeked in a swith case statement ?




Answer : A
Explanation : A switch-case statement must be an integer, char, short, long. Float and double are not allowed.


12. If ‘a’ is an interger variable, then a=5/2; will return a value




Answer : C
Explanation : Because integer store only whole number it doesn’t contain deecimal number.


13. Which of the following is the correct way of declaring float pointer.




Answer : B
Explanation : Pointer declaration: datatype *var-name;


14. Address stored in pointer variable is of type




Answer : A


15. Which of the following can a format string of printf() function contain :




Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.