C Programming MCQ-5

C Programming MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. Which of the following is not an example of Looping statement ?




Answer : D


2. Which of the statement we need to write in order to check any condition ?




Answer : A


3. The ______ statement causes the loop to be terminated.




Answer : B
Explanation : In C programming break statement is terminate the loop immediately when it is encountered.


4. Which among the following is a unconditional control structure ?




Answer : C


5. Which is syntax of for loop?




Answer : A


C Programming MCQ

6. A do-while loop is useful when we want that the statement within the loop must be executed :




Answer : B


7. In what sequence tha initialization, testing and execution of body is done in a do-while loop ?




Answer : A


8. Which of the following statement is used to take the control to the beginning of the loop ?




Answer : B


9. What is the work of break keyword?




Answer : C


10. A preprocessor directive is :




Answer : C


C Programming MCQ

11. Which of the following is not a keyword in C language ?




Answer : D


12. ASCII value of ‘A’ is :




Answer : A


13. Struct time {int hours; int minutes; int seconds;}t; Struct time *pt; pt=&t; with reference to the above declarations, which of the following refers to seconds correctly




Answer : B


14. An expression contains relational operators, assignment operators and arithmetic operators and arithmetic operators. In the absence of parenthesis, the will be evaluated in which of the following order.




Answer : B


15. Hierachy decides which operator




Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.