Collective Noun for Birds MCQ

Group of birds

Collective Noun for all kinds of Birds MCQ Multiple Choice Questions and Answers


1. A number of birds is called




Answer : A
Explanation : A generic group of birds is called a flock but there are a number of different names for groups of specific types of birds


2. A number of Chicks is called




Answer : B
Explanation : A group of chicks is commonly called Clutch or chattering.


3. A number of Coots is called




Answer : C
Explanation : A group of coots is covert or raft.


4. A number of doves is called




Answer : D
Explanation : A group of doves is called a dole, flight, bevy or piteousness.


5. A number of ducks is called




Answer : A
Explanation : A group of ducks is called flush, team, brace, paddling or twack.


Collective Noun For Birds

6. A number of eagles is called




Answer : A
Explanation : A group of eagles is called convocation or congress.


7. A number of Geese is called




Answer : A
Explanation : A group of geese is called flock, gaggle, wedge or skein.


8. A number of Hawks is called




Answer : B
Explanation : A group of hwaks is called cast, kattle or lease.


9. A number of Kingfishers is called




Answer : C


10. A number of larks is called




Answer : A
Explanation : A group of larks is called exaltation, ascension, ascension or flight.


Collective Noun For Birds

11. A number of owls is called




Answer : C
Explanation : A group of owls is called Parliament, stare, study or wisdom.


12. A number of parrots is called




Answer : D
Explanation : A group of parrots is commonly called company, flock, prattle or pandemonium.


13. A number of peacocks is called




Answer : B
Explanation : A group of peacocks is called Pride, Muster or ostentation.


14. A number of penguins is called




Answer : A
Explanation : A group of penguins is called Colony, creche, huddle, huddle or rookery.


15. A number of pigeons is called




Answer : B
Explanation : A group of pigeons is called flight, flock, kit or passel.


Collective Noun For Birds

16. A number of sparrows is called




Answer : A
Explanation : A group of sparrows is called Host, Quarrel or Ubiquity.


17. A number of swans is called




Answer : C
Explanation : A group of swans is called Gaggle, Wedge, Bank, Bevy, Whiteness, Herd, Eyrar or Gargle.


18. A number of turkeys is called




Answer : B
Explanation : A group of turkeys is called Rafter or Raffle.


19. A number of woodpeckers is called




Answer : D
Explanation : A group of woodpeckers is called Descent, Gatling or Fall.


20. A number of Crows is called




Answer : C
Explanation : A group of crows is commonly called Murder, Muster, Mob, Hover or Horde.






Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.