Computer Architecture MCQ-2

Computer Architecture MCQ Questions and Answers


1. A group of bits that tell the computer to perform a specific operation is known as





Answer : A


2. An address in main memory is called





Answer : A


3. A register capable of shifting its binary information either to the right or left is called a





Answer : C


4. Which of the following are not a machine instructions?





Answer : D


5. Memory unit accessed by content is called





Answer : D


Computer Architecture MCQ

6. In a system, which has 32 register the register id is _____ long.





Answer : C


7. The two phases of executing an instruction are





Answer : B


8. The addressing mode which make use of indirection pointer is _____





Answer : A


9. The addressing modem, which uses the PC instead of a general purpose register is _____





Answer : B


10. The addressing mode, where you directly specify the operand value is _____





Answer : A


Computer Architecture MCQ

11. _____ Converts the programs written in assembly language into machine instructions.





Answer : C


12. The instructions like MOV and ADD are called as _____





Answer : A


13. The interrupt-request line is a part of the





Answer : B


14. The DMA transfer are performed by a control circuit called as





Answer : B


15. The DMA controller has _____ registers.





Answer : C


Computer Architecture MCQ

16. The controller is connected to the _____





Answer : B


17. The registers of the controller are _____





Answer : C


18. A collection of lines that connects several devices is called _____





Answer : C


19. Memory address refers to the successive memory words and the machine is called as





Answer : A


20. An exception conditions in a computer system by event external to the CPU is called





Answer : A




Related Links

1 thought on “Computer Architecture MCQ-2”

Leave a Comment

Your email address will not be published.