Computer Architecture MCQ-1

Computer Architecture MCQ Questions and Answers


1. Which of the following is lowest in memory hierarchy?





Answer : B


2. Cache memory acts between-





Answer : A


3. The technique where the controller is given complete access to main memory is –





Answer : C


4. Interrupts initiated by an instruction is called as-





Answer : B


5. Which memory is used to copy instruction or data currently used by CPU ?





Answer : C


Computer Architecture MCQ

6. Which register holds the current instruction to be executed ?





Answer : A


7. In stack organization address register is known as the :





Answer : B


8. In which addressing the simplest address mode where an operand is fetched from memory is ______





Answer : B


9. ______ are numbers and encoded characters generally used as operands.





Answer : B


10. ______ bus structure is usually used to connect I/O devices.





Answer : A


Computer Architecture MCQ

11. Cycle stealing is used in ______





Answer : A


12. DMA stands for ______





Answer : C


13. Combinational circuit depends only on





Answer : A


14. The addressing mode where address of DATA is stored in CPU register ?





Answer : B


15. CISC stands for –





Answer : D


Computer Architecture MCQ

16. Which of the following is responsible for co-ordinating various operations using timing signals ?





Answer : B


17. The correspondence between the main memory blocks and those in the chache is specified by –





Answer : A


18. The register that keeps track of the address of the next instruction to be executed is ______





Answer : B


19. What is stored in the stack pointer ?





Answer : D


20. Multiplexer consist of how many number of ouputs?





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.