Computer Architecture MCQ-3

Computer Architecture MCQ Questions and Answers


1. Dynamic RAM consumes ______ power and ______ than the static RAM.





Answer : C


2. Which flag of the 8085’s flag register is not accessible to programmer directly?





Answer : C


3. Cache memory works on the principle of





Answer : A


4. Which of the memory holds the information when the power supply is swithched off?





Answer : C


5. Which of the following interrupt is markable?





Answer : D


Computer Architecture MCQ

6. Cycle stealing techique is used in





Answer : B


7. Which of the following is not a characteristic of a RISC architecture.





Answer : A


8. Associative memory is some times called as





Answer : A


9. Floating point representation is used to store





Answer : C


10. What characteristics of RAM memory makes it not suitable for permanent storage ?





Answer : D


Computer Architecture MCQ

11. An instruction code is





Answer : B


12. The program counter(PC) holds the address of





Answer : B


13. The function of the control unit in digital computer is





Answer : A


14. A memory that is the part of a Control unit is known as-





Answer : D


15. A group of eight bits is known as





Answer : D


Computer Architecture MCQ

16. The tendency of a processor to access the same set of memory locations repetively over a short period of time is known as





Answer : B


17. The CPU state is saved in the event of a transer control-





Answer : C


18. A compter uses RAM chips of 1024 x 1 capacity. How many chips are needed to provide a memory capacity of 16k bytes.





Answer : B


19. Booth’s algorithm is used for :





Answer : B


20. The instruction that does not need any address field is :





Answer : D




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.