Computer Graphics MCQ-1

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. In computer graphics, pictures or graphics objects are presented as a collection of discrete picture elements called__________




Answer : B


2. In graphical system, the array of pixels in the picture are stored in :




Answer : B


3. The maximum number of points that can be displayed without overlap on a CRT is reffered as :




Answer : B


4. In LCD, the refresh rate of the screen is :




Answer : A


5.The primary output device in a graphic system is :




Answer : B


Computer Graphics MCQ
6. Aspect ratio means:




Answer : B


7. What is the name of the space in which the image is displayed ?




Answer : B


8. We translate a two-dimensional point by adding :




Answer : A


9. If the magnitude of the curve slope is lesser than 1, then :




Answer : B


10.One of the method for displaying thick curve




Answer : A


Computer Graphics MCQ
11. Which one is the rigid body transformation that moves object without deformation.




Answer : D


12. An ellipse can also be rotated about its center coordinates by rotating




Answer : B


13. Which of the following is not a line-type ?




Answer : B


14. Pixel mask means :




Answer : C


15. Which devices provide positional information to the graphics system?




Answer : A




1 thought on “Computer Graphics MCQ-1”

Leave a Comment

Your email address will not be published.