Computer Graphics MCQ-10

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. Aliasing means




Answer : A


2. The technique of using a minimum number of intensity levels to obtain increased visual resolution is




Answer : B


3. If blue is represented as 001 the yellow is represented as




Answer : D


4. The video memory that is used to hold the image displayed on screen is known as




Answer : C


5. The blinding functions of Bezier curves are




Answer : B


Computer Graphics MCQ
6. The amount of memory in frame buffer is called




Answer : A


7. In the Bresenham’s algorithm, error term initialised to




Answer : C


8. Mid -point line and circle drawing algorithm use the sign of




Answer : D


9. What will be the value of initial decision parameter if we intend to draw a line between A(3, 6) and B(4, 9) using Bresenham’s algorithm?




Answer : B


10. How many matrices are required to rotate an object about a point (x, y)?




Answer : B


Computer Graphics MCQ
11. What is perspective anomaly?




Answer : B


12. Reflection of an object is same as rotation with angle




Answer : C


13. The end point accuracy of DDA line drawing algorithm is ________




Answer : D


14. The best line drawing algorithm among all possible line drawing algorithm is ________




Answer : C


15. Floating point arithmetic in DDA algoritlrm is




Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.