Computer Graphics MCQ-2

Computer Graphics MCQ Questions and Answers

1. The father of animation




Answer : B


2. Which animation is used to animate things that are smaller than life size.




Answer : C


3. The most commonly used boundary presentation for a 3D graphics object is :




Answer : B


4. The intersection point of visual rays with PPP is :




Answer : B


5. Which one is vertical projection plane used to obtain the objects perspective :




Answer : C


Computer Graphics MCQ
6. GIF stands for _______




Answer : B


7. The process of mapping a world window in world coordinate system to viewport are called




Answer : A


8. The process of extracting a portion of a database or a picture inside or outside a specified region are called




Answer : C


9. The rectangle portion of the interface window that defines where the image will actually appear are called




Answer : B


10. Coordinates of window are knows as _______




Answer : B


Computer Graphics MCQ
11. Coordinates of viewport are known as _______




Answer : C


12. The region against which an object is clipped is called a _______




Answer : D


13. _______ identifies the picture portions that are exterior to the clip window




Answer : B


14. The _______ algorithm divides a 2D space into 9 regions, of which only the middle part (viewport) is visible.




Answer : A


15. Sutherland Hodgeman algorithm works well for _______




Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.