Computer Graphics MCQ-3

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. How many types of video compression ?




Answer : A


2. Which image files are a lossy format ?




Answer : C


3. How many step process for creating a 3D animation ?




Answer : C


4. JPEG stands for :




Answer : C


5. Which compression provide some loss of quality?




Answer : B


Computer Graphics MCQ
6. ______ acts as anode in CRT




Answer : A


7. Slope of the line Joining the points (1,2) and (3,4) is :




Answer : A


8. Which device is used to grasp a virtual object?




Answer : B


9. The maximum number of dots that can be displayed without overlap on CRT is referred to as :




Answer : C


10. When projection lines are perpendicular to the view plane then such type of projection is called :




Answer : C


Computer Graphics MCQ
11. The viewing transformation is formed by-




Answer : D


12. Minimum memory required for frame buffer when resolution is 800X600 and bit/pixel is 8 ?




Answer : A


13. Which is not image file format ?




Answer : C


14. How many matrices are required to rotate an object about points (x,y) ?




Answer : B


15. If direction of rotation is Z-axis, then direction of position of positive rotation is :




Answer : B




Related Links

1 thought on “Computer Graphics MCQ-3”

Leave a Comment

Your email address will not be published.