Computer Graphics MCQ-4

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. DDA stands for :




Answer : A


2. Disadvantage of DDA is :




Answer : A


3. In Brasenham’s circle generation algorithm if(x,y) is the current pixel position then y-value of the next pixel position is :




Answer : C


4. Brasenham’s algorithm seeks to select the optimum raster locations that represent a :




Answer : A


5. The DDA algorithm is a faster method for calculating pixel positions than direct use of line equation using y=mx+c because




Answer : B


Computer Graphics MCQ
6. In circle drawing algorithm we use –




Answer : C


7. Clipping algorithm are




Answer : A


8. Bresenham’s line drawing is superior then DDA because




Answer : C


9. In 2D graphics, if S1 & S2 are two scaling matrix and T1 and T2 are two transition matrices then




Answer : A


10. Parametric equation of straight line (where 0≤ t ≤1)is :




Answer : A


Computer Graphics MCQ
11. The slope of the Bezier curve at the starting of the curve is controlled by :




Answer : C


12. Z-buffer algorithm is used for :




Answer : B


13. Sutherland Hodgemon algorithm is used for :




Answer : C


14. In Bresenham’s circle generation algorithms if (x,y) is the current pixel position then the x-value of the next pixel position is :




Answer : C


15. The basic principle of Bresenham’s line algorithm is _____




Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.