Computer Graphics MCQ-5

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. Which of the following is component of graphics?




Answer : D


2. A process of changing the position of an object in a straight line path is _____




Answer : A


3. GIF supports




Answer : A


4. Dragging in computer graphics can be achieved through which of the following transformation?




Answer : A


5. The memory area which holds a set intensity values for all the screen points is :




Answer : A


Computer Graphics MCQ
6. The amount of memory in frame buffer is called :




Answer : A


7. When projection lines are perpendicular to the view plane then such type of projection is called




Answer : C


8. After arbitary 2D transformation a pair of parallel lines




Answer : C


9. The term that is not synonymous with vector CRT is :




Answer : B


10. Raster means :




Answer : D


Computer Graphics MCQ
11. Resolution can be defined by




Answer : D


12. The process of selecting and viewing the picture with different view is called :




Answer : A


13. The most basic transformation that are applied in 3D planes are :




Answer : D


14. Parallel projection shows the :




Answer : D


15. CGA stands for :




Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.