Computer Graphics MCQ-7

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. Gray scale is used in :




Answer : B


2. The maximum number of points that can be displayed without overlap on a CRT is referred to as :




Answer : A


3. Graphics and image processing technique used to produce a transformation of one object into another is called :




Answer : B


4. Computer graphics models are now commonly used for making :




Answer : D


5. Oblique projection with an angle of 45 degreeto the horizontal plane is called as :




Answer : C


Computer Graphics MCQ
6. Reflection of a point about X-axis followed by a counter clockwise rotation of 90 degree is equivalent to reflection about the line ?




Answer : C


7. Raster is a synonym for the term ?




Answer : B


8. The method super sampling is associated with




Answer : C


9. A circle, if scaled only in one direction becomes a :




Answer : C


10. A line with endpoints codes as 0000 and 0100 is :




Answer : A


Computer Graphics MCQ
11. Which of the following technique is used in Midpoint subdivision ?




Answer : B


12. In Bresenham’s line algorithm, the distance between actual line location and nearest pixel is _______




Answer : C


13. _______ is/are non emissive display.




Answer : A


14. Which is an example of approximated spline ?




Answer : B


15. The region code 0000 represents the _____




Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.