Computer Graphics MCQ-8

Computer Graphics MCQ Questions and Answers


1. CRT stands for :




Answer : C


2. In ______ picture or graphics objects are presented as a collection of discrete picture element.




Answer : D


3. Which of the following is/are category of computer graphics ?




Answer : C


4. Which component of computer graphics is to pass the contents of frame buffer to monitor ?




Answer : B


5. Shadow mask method is used in ______ system.




Answer : A


Computer Graphics MCQ
6. ______ system is designed for line drawing applications and cannot display realistic shaded screen :




Answer : B


7. DVST stands for




Answer : C


8. Which of the following is/are example of emissive display ?




Answer : A


9. A device that optically scans images, printed text, hand writing or an object and convert it to a digital image is called ______




Answer : B


10. Which of the following is impact printer ?




Answer : A


Computer Graphics MCQ
11. Raster scan display uses ______




Answer : A


12. ______ is the number of pixels in a linear inch.




Answer : D


13. DDA stands for :




Answer : A


14. Dot matrix method of character generation is also called ______ method.




Answer : B


15. A polygon said to be ______ if visiting of all the vertices in the given order produces a counter clockwise circuit.




Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.