Computer Graphics MCQ-9

Computer Graphics MCQ Questions and Answers

1. _______ are also called gas discharge displays.




Answer : A


2. A transformation to alter the size of an object is called :




Answer : B


3. Which of the following is non-impact printer?




Answer : D


4. In _______ projection, co-ordinate position are transformed to view plane along parallel lines.




Answer : C


5. Shadow mask method is used in :




Answer : A


Computer Graphics MCQ
6. CAD stands for ?




Answer : B


7. The operation that is used for repositioning the object is called




Answer : C


8. Which method are used to construct and position the straight lines, arcs and circles etc.




Answer : A


9. Which are used to connect a line to already drawn line




Answer :B


10. Symbolic representation of some object or process is called _______




Answer : A


Computer Graphics MCQ
11. The process of. representing continuous picture or graphics object as a collection of discrete pixels is called




Answer : A


12. Which are not the graphics object displayed in computer graphics?




Answer : B


13. _______ are described in units of cycles per second or hertz.




Answer : A


14. The DDA line drawing algorithm is _______ dependent.




Answer : A


15. According to simple Area Arid aliasing, pixel is considered as




Answer : B




Related Links

1 thought on “Computer Graphics MCQ-9”

Leave a Comment

Your email address will not be published.