Correct Spelling Test Set-9

Correct Spelling Test MCQ Multiple Choice Questions and Answers with Hindi meaning.


1. Which one is correct





Answer : (B) Annihilate(संहार करना)


2. Which one is correct





Answer : (C) Elocution(वाग्मिता)


3. Which one is correct





Answer : (A) Segregation(पृथक्करण)


4. Which one is correct





Answer : (C) Evanescent(क्षणभंगुर)


5. Which one is correct





Answer : (A) Adamant(अटल)


Correct Spelling Test

6. Which one is correct





Answer : (C) Minuscule(एक प्रकार का हस्तलेख)


7. Which one is correct





Answer : (D) Camouflage(छलावरण)


8. Which one is incorrect





Answer : (C) Vacillate(संदेह करना)


9. Which one is incorrect





Answer : (B) Jealousy(ईर्ष्या द्वेष)


10. Which one is incorrect





Answer : (A) curriculum(पाठ्यक्रम)


11. Which one is incorrect





Answer : (D) Maintenance(रखरखाव)


Correct Spelling Test

12. Which one is incorrect





Answer : (A) photostat(फोटोस्टेट)


13. Which one is incorrect





Answer : (A) Mortgage(बंधक)


14. Which one is incorrect





Answer : (D) Parapet(रेलिंग)


15. Which one is incorrect





Answer : (D) Illegally(अवैध रूप से)




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.