Data Structure MCQ SET-1

Data Structure MCQ Questions with Answer In this set we cover all the topic of Data structure like Array, Linked List, Stack, Queue, Tree ,Graph , Time complexity and Space complex complexity of different data structure, Sorting, Searching, Heap etc.

data strucutre mcq

1. The complexity of Bubble sort algorithm in average case is





Answer : C


2. The process of processing each element in the list is known as-





Answer : D


3. The memory address of the first element of an array is called





Answer : B


4. Which of the following name does not relate to stacks ?





Answer : A


5. The situation when in a linked list START=NULL is –





Answer : A


Data Structure MCQ

6. Which of the following is a two-way list?





Answer : D


7. Two dimentional array is also called –





Answer : C


8. A variable P is called pointer if –





Answer : A


9. Which of the data structure store the homogeneous data elements





Answer : C


10. _____ is not the component of data structure –





Answer : D


Data Structure MCQ

11. Which data structure is used in breadth first search ?





Answer : B


12. To represent hierarchical relationship between elements which data structure is suitable ?





Answer : C


13. Which of the following data structure is not linear data sturcture ?





Answer : D


14. Binay search tree cannot be applied to –





Answer : A


15. The empty list is the one which has no





Answer : C


Data Structure MCQ

16. Which of the following linked list have last node of the list pointing to the first node ?





Answer : B


17. Key value pair is usually seen in –





Answer : A


18. Which of the following ways is in a in-order traversal?





Answer : D


19. Items in a priority queue are entered in a _____ order.





Answer : B


20. On what principle does stack works ?





Answer : D




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.