DBMS MCQ SET-2

DBMS MCQ

Database Management System (DBMS MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. The database schema is written in





Answer : C


2. In the architecture of a database system external level is the





Answer : D


3. In a Hierarchical level model records are organized as





Answer : D


4. The language used in application programs to request data from the DBMS is refered to as the





Answer : A


5. Key to represent relationship between tables is called





Answer : C


DBMS MCQ

6. Hierarchical model is also called





Answer : A


7. Which of the system uses Multidimensional data analysis?





Answer : A


8. A view of database that appears to an application program is known as :





Answer : B


9. An abstraction concept for building composite object from their component object is called :





Answer : D


10. A set of objects that share a common structure and a common behavior is called





Answer : B


DBMS MCQ

11. Every weak entity set can be converted into a strong entity set by :





Answer : B


12. The number of entities to which another entity can be associated via a relationship set is expressed as :





Answer : B


13. Relations produced from an ER model will always be in :





Answer : C


14. In ER model the details of the entities are hidden from the user. This process is called





Answer : C


15. In a relational database a referential integrity constraint can be specified with the help of





Answer : B


DBMS MCQ

16. 4NF is designed to cope with





Answer : C


17. Which command is used to remove all rows from a table ?





Answer : C


18. Which of the following is an aggregate function in SQL ?





Answer : D


19. Which command is used to add a column to an existing table ?





Answer : C


20. A deadlock exists in the system if and only if the wait for graph :





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.