DBMS MCQ SET-3

DBMS MCQ

Database Management System (DBMS MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. The internal schema defines _____ data are organized in physical data storage.





Answer : A


2. The term _____ is used to refer a row.





Answer : B


3. What is the cardinality of a table with 100 rows and 10 columns?





Answer : C


4. Which of the following is an integrity constraint?





Answer : C


5. _____ is a many-to-one relationship between two sets of attributes of a given relation.





Answer : D


DBMS MCQ

6. Which of the following is an attribute that holds multiple values for a single entity?





Answer : D


7. Which of the following is a top-down process?





Answer : A


8. A relation is in BCNF if and only if every determinant is :





Answer : D


9. DML is provided for





Answer : C


10. Which of the following is DML command?





Answer : D


DBMS MCQ

11. The key word DISTINCT is not allowed for _____ function.





Answer : D


12. _____ is a technique where transction logs are not required.





Answer : B


13. ODBC stands for





Answer : D


14. The Association between Department and Employee is :





Answer : B


15. Repeatation of data is called :





Answer : B


DBMS MCQ

16. In 2NF we remove :





Answer : C


17. Which of the following is a valid SQL data type ?





Answer : D


18. Which keyword in the GRANT command gives priviledges to all valid users of the DBMS?





Answer : C


19. Which of the following is the process by which a user’s identity is checked?





Answer : B


20. Which is not Aggregate function?





Answer : D




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.