DBMS MCQ SET-4

DBMS MCQ

Database Management System (DBMS MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. Dashed ellipse are used to represent which attribute ?





Answer : C


2. Data is ______ information?





Answer : A


3. Create table is the ______ command.





Answer : A


4. Which of the following is a database administrator’s function ?





Answer : D


5. ER represents the relationship between





Answer : A


DBMS MCQ

6. A candidate key is a subset of





Answer : C


7. The relational model represents the database as a collection of





Answer : B


8. The process of designating subgrouping within an entity set is called –





Answer : A


9. The entity integrity constraint states that no primary key value can be





Answer : C


10. For each attribute there is set of permitted valued called





Answer : C


DBMS MCQ

11. Second normal form(2NF) is based on the concept of –





Answer : B


12. Normalization is used for –





Answer : A


13. Decomposition should always be





Answer : B


14. A functional dependency is basically a constraint between sets of attributes from the database.





Answer : A


15. The lowest level of data abstraction is





Answer : B


DBMS MCQ

16. Double rectangles are used to represent ______ entity set.





Answer : B


17. Two phase lacking does not ensure freedom from ______





Answer : B


18. Which of the following is DCL command ?





Answer : C


19. Which of the following operation is used if we are instrested in only certain columns of a table?





Answer : A


20. DBMS helps achieve :





Answer : D




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.