DBMS MCQ SET-5

DBMS MCQ

Database Management System (DBMS MCQ) Multiple Choice Questions and Answers


1. When a primary key is define in the table, DBMS automatically creates a _______ on a primary key column.





Answer : A


2. Which normal form is the partial dependency removed ?





Answer : B


3. Which is major data structure used in RDBMS ?





Answer : D


4. The view of Total Database content is :





Answer : A


5. Which is not Aggregate function ?





Answer : C


DBMS MCQ

6. Under which category do the commands CREATE and ALTER belong to :





Answer : B


7. ACID stands for :





Answer : A


8. How many primary key can a table in database ?





Answer : A


9. Which of the following are properties of entities ?





Answer : C


10. Relational Algebra is :





Answer : C


DBMS MCQ

11. The statement in SQL which allows to change the definition of table is :





Answer : A


12. Count function in SQL returns the number of :





Answer : A


13. In an ER diagram Entity set is represented by





Answer : C


14. The language used in application program to request data from DBMS is referred as :





Answer : A


15. The number of attributes in a relation is called its _______





Answer : C


DBMS MCQ

16. Which of the following is not a type of Database ?





Answer : D


17. SELECT* from employee is what type of statement:





Answer : A


18. The full form of DDL is :





Answer : C


19. Which database is closest to the users:





Answer : A


20. Which of the following is comparison operator in SQL ?





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *