DIGITAL ELECTRONICS-II MCQ SET-2

Digital Electronic-2 MCQ

Digital Electronics-2 MCQ Questions and Answers


1. Astable multivibrator has _____ stable state/states.





Answer : C


2. IC555 timer can be used in _____





Answer : D


3. Clipper circuit uses _____





Answer : A


4. Bistable multivibrator uses _____





Answer : B


5. Number of address lines required to address memory chip of size 256 bit :





Answer : A


Digital Electronics-2 MCQ

6. Dynamic RAM uses _____ as storage elements.





Answer : A


7. MOSRAM can be _____





Answer : A


8. Operational amplifier used in Digital to Analog converter has _____





Answer : A


9. Which of the following DAC is slowest ?





Answer : D


10. Maximum quantization error is :





Answer : B


Digital Electronics-2 MCQ

11. Burst data→FIFO register→Y=





Answer : B


12. In CCD memory, data are entered into a channel serially by depositing a _____ charge for a ‘0’ and a _____ charge for a ‘1’ on the capacitor.





Answer : A


13. Track and sector is related to :





Answer : A


14. Which of the following is true for LCD TV ?





Answer : D


15. An astable multivibrator has _____





Answer : A


Digital Electronics-2 MCQ

16. In a multivibrator circuit, transistor should be used in _____





Answer : D


17. Duty cycle = _____





Answer : A


18. When a rectangular wave is applied to an integrating circuit, the output will be _____





Answer : B


19. Which of the following statement is true :





Answer : B


20. Whcih of the following is not a sequential memory :





Answer : C




Related Links

1 thought on “DIGITAL ELECTRONICS-II MCQ SET-2”

Leave a Comment

Your email address will not be published.