DIGITAL ELECTRONICS-II MCQ SET-3

Digital Electronic-2 MCQ

Digital Electronics-2 MCQ Questions and Answers


1. Clipper circuit consist of :





Answer : C


2. Which of the following circuit uses OP-AMP.





Answer : D


3. Which of the following is used to introduce a dc level into ac signal





Answer : A


4. Which of the following is combinational circuit.





Answer : D


5. Which of the following statement is correct for paper tape :





Answer : B


Digital Electronics-2 MCQ

6. Which of the following multivibrator requires input pulse.





Answer : D


7. In multivibrator circuit, there is _____ between transistors.





Answer : A


8. In IC 555 Timer, output is taken at _____





Answer : A


9. Shift register is used as _____





Answer : C


10. Which of the following statement is correct for charge couple device.





Answer : B


Digital Electronics-2 MCQ

11. which of the following is read and write memory:





Answer : A


12. Which of the following memory is mode of tiny ferrite cores :





Answer : C


13. In _____ memory, data needs to be refreshed periodically.





Answer : B


14. Which of the following is D/A converter :





Answer : C


15. Which of the following relation is correct for sampling theorem, (fs=sampling frequency, f=frequency of analog signal)





Answer : A


Digital Electronics-2 MCQ

16. In which of the following N-bit A/D conveter, number of clock pulse required is 2N.





Answer : D


17. Which of the following works as encoder :





Answer : A


18. Which of the following is analog display





Answer : D


19. Which of the following is correct statement for CD-ROM.





Answer : C


20. Demultiplexer has _____





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.