DIGITAL ELECTRONICS-II MCQ SET-4

Digital Electronic-2 MCQ

Digital Electronics-2 MCQ Questions and Answers


1. Which of the following is waveshaping circuit.





Answer : C


2. Schemitt trigger generates square wave from :





Answer : B


3. A differentiator consists of ______





Answer : D


4. A decoder has n-input lines and ______ output lines.





Answer : A


5. Magnetic tapes wave used to record.





Answer : D


Digital Electronics-2 MCQ

6. Which of the following statement is correct for monostable multivibrator .





Answer : A


7. In multivibrator, transistor works in ______ region.





Answer : D


8. 555 timer consist of ______ comparators.





Answer : A


9. In which of the following memory, the contents of memory location do not change with time





Answer : C


10. Which of the following memory is programmed.





Answer : A


Digital Electronics-2 MCQ

11. Which of the following is not a sequential memory





Answer : D


12. Which of the following is correct statement for magnetic core memory





Answer : C


13. Which of the following is optical storage





Answer : D


14. In n-bit weighted resistor D/A converter, number of resistors required is ______





Answer : C


15. Which of the following is faster A/D converter





Answer : A


Digital Electronics-2 MCQ

16. For an n-bit A/D converter, the range of analog voltage is represented in 2n intervals. This process is called ______





Answer : A


17. The screen of CRT is coated with ______





Answer : B


18. Diameter of basic CD-ROM is ______





Answer : A


19. Which of the following statement is correct for Hard disc.





Answer : C


20. Which of the following requires a capacitor to store binary data.





Answer : B




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.