DIGITAL ELECTRONICS-II MCQ SET-5

Digital Electronic-2 MCQ

Digital Electronics-2 MCQ Questions and Answers


1. A punched card has how many rows and columns





Answer : D


2. Decoders are





Answer : A


3. _____ multivibrator is a square wave oscillator.





Answer : A


4. Schmitt trigger generates square wave from _____ wave input.





Answer : B


5. In 555 timer, pin no. 2 is given by :





Answer : B


Digital Electronics-2 MCQ

6. EPEOM can be ?





Answer : C


7. Which of the following is not a shift register?





Answer : C


8. Which diode is used in seven segment display ?





Answer : C


9. LED consumes _____ power than LCD.





Answer : A


10. Fastest A/D converter is given by :





Answer : A


Digital Electronics-2 MCQ

11. Process of copying files to a CD-ROM is known as





Answer : A


12. Which of the following is incorrect ?





Answer : A


13. Cache memory is made by using _____





Answer : A


14. Which of the following has memory ?





Answer : B


15. Which of the following IC is Dual 2 to 4 line decoder





Answer : B


Digital Electronics-2 MCQ

16. Multiplexer is also known as





Answer : C


17. LED emits light when it is _____ baised.





Answer : A


18. Which device used nematic fluid :





Answer : B


19. Memory that losses its content when power is lost is :





Answer : C


20. Which one of the following is correct :





Answer : C




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.