DIGITAL ELECTRONICS-II MCQ SET-6

Digital Electronic-2 MCQ

Digital Electronics-2 MCQ Questions and Answers


1. The 555 Timer IC is an _____ pin mini dual inline package.





Answer : D


2. The multivibrator circuit which processes one stable state and one quasi-stable is :





Answer : C


3. Which of the following circuits is used for converting a sine wave into a square wave ?





Answer : A


4. An intergator consist of _____





Answer : D


5. Quantization error occurs in :





Answer : B


Digital Electronics-2 MCQ

6. Which of the following memories has the highest storage capacity ?





Answer : B


7. Which of the following is used for erasing purpose only ?





Answer : C


8. SIPO stands for





Answer : B


9. Which of the following is not a sequential memory ?





Answer : C


10. How many select lines would be required for an 8:1 multiplexer ?





Answer : D


Digital Electronics-2 MCQ

11. IC 74150 is :





Answer : A


12. Data distributors are same as :





Answer : B


13. CRT stands for





Answer : B


14. Parallel type is an example of _____





Answer : B


15. Binary number (10110)2 equals to (?)10





Answer : D


Digital Electronics-2 MCQ

16. Function of weighted Register is to convert





Answer : B


17. Which technology is used in compact disks?





Answer : A


18. 1 GB is equal to :





Answer : C


19. Which of the following Consumes less power ?





Answer : C


20. LED stands for :





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.