Economics for Engineers MCQ Set-1

Economics for Engineers MCQ Questions with Answers


1. What is true about the relationship between AC and MC ?





Answer : B


2. If Current Ratio is 2.2 and Current Liability is Rs. 80,000 then the amount of current asset will be





Answer : A


3. In replacement analysis old machines are known as :





Answer : A


4. At Break-even point





Answer : A


5. Demand-pull inflation may be caused by





Answer : C


Economics for Engineers MCQ



6. Goodwill is a





Answer : A


7. A large angle of incidence indicates





Answer : B


8. A card is drawn from a deck of 52 cards. Find the probability that it is either a red king or a black queen.





Answer : B


9. IRR stands for the rate of return for which





Answer : A


10. The present value of ₹ 1 to be received after 3 years compounded annually at 10%





Answer : C


Economics for Engineers MCQ



11. A uniform series of payment occuring at equal interval of time is called _______





Answer : A


12. The following value(s) of the Power-Sizing Exponent(E) indicates Economies of Scale





Answer : A


13. Costs reflected in accounting system only are called





Answer : C


14. The opportunity cost of a good is





Answer : B


15. Which one is the right Accounting Equation ?





Answer : A


Economics for Engineers MCQ



16. Inflation makes





Answer : A


17. If A and B are two independent events then P( A and B )





Answer : A


18. To compute the construction cost per square foot of a building





Answer : A


19. Which one is fixed cost?





Answer : C


20. Which one of the following is helpful for measuring inflation ?





Answer : C




Related Links :

Leave a Comment

Your email address will not be published.