Economics for Engineers MCQ set-3

Economics for Engineers MCQ Questions with Answers


1. If tax life is N years then for double depreciation, depreciation rate then would be given by





Answer : B


2. Type of depreciation that arises out of economic factors like suppression, obsolescence and inadequacy is called





Answer : B


3. A replacement decision is a choice between the present asset, sometimes called the ______, and currently available replacement alternatices, sometimes called ______.





Answer : A


4. The example of Replacement problem is





Answer : D


5. In Replacement Analysis, the existing asset which is considered for replacement is called ______ asset.





Answer : D


Economics for Engineers MCQ

6. Which are the determinants of economic life of an asset ?





Answer : D


7. Gross Profit is the difference between





Answer : A


8. Defender refers to





Answer : C


9. Return of shareholders fund is determined by which of the following formula ?





Answer : A


10. Patent is an example of





Answer : D


Economics for Engineers MCQ

11. Current Ratio is the ratio of





Answer : A


12. Double Entry System of Book Keeping every business transaction affects





Answer : A


13. Which of the following balance appears on the debit side of the Trail Balance ?





Answer : D


14. Depreciation charged on plant and machinery is





Answer : B


15. Debt to Equity Ratio comes under





Answer : A


Economics for Engineers MCQ

16. If A and B are two independent events then P(A∩B)=





Answer : B


17. To compute the update cost of a boiler with same capcity in a power plant, we use





Answer : B


18. Contribution margin is the





Answer : A


19. Which of the following assets dues not depreciate ?





Answer : C


20. Depletion refers to





Answer : B




Related Links :

Leave a Comment

Your email address will not be published.