Internet and Web Technology MCQ-2

Web Technology MCQ Questions with Answers


1. A equipment needed to allow home computer to connect to the internet is called a





Answer : A


2. The process of keeping addresses in memory for future use called :





Answer : C


3. The communication protocol used by internet is





Answer : C


4. TCP is a commonly used protocol at :





Answer : B


5. Voice mail & E-mail are example :





Answer : C


Web Technology MCQ

6. HTML is what type of language.





Answer : B


7. HTML uses





Answer : C


8. Fundamental HTML block is known as





Answer : B


9. Who is known as the father of world wide web :





Answer : D


10. E-mail address separate the user name from the ISP using, which of the symbol.





Answer : B


Web Technology MCQ

11. To search FTP archives for a file you should use which tool.





Answer : C


12. Which of the following is often referred it as “the CB of the internet”.





Answer : A


13. A message with replies on a newsgroup is option called a :





Answer : C


14. What should be the flag value to indicate the last fragment.





Answer : A


15. Which of these is not applicable for IP protocol :





Answer : B


Web Technology MCQ

16. The mail server as defined in the text uses which protocol.





Answer : C


17. Which of the following is used to send e-mail to a large group at one time :





Answer : A


18. Which tag is used to display a picture in HTML page





Answer : B


19. HTML web page can be read and rendered by





Answer : C


20. Which of the following is not a browser.





Answer : A




Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.