Java MCQ Set-4

Java MCQ Questions with Answers

Very Important Questions for Diploma Students


1. Which of the following is not OOPS concept in java





Answer : D


2. Which of these keywords is used to make a class





Answer : A


3. What is the return type of a method that does not return any value





Answer : C


4. Method having same name as its class name is





Answer : C


5. Which method can be defined only once in a program





Answer : A


Java MCQ

6. Size of an integer can be





Answer : D


7. Which of the following assignment operator doesn’t exist in java





Answer : C


8. Which loop is always executed once





Answer : C


9. Which of the following is not valid flow control statement





Answer : D


10. A top level class may have which one of the following access modifiers





Answer : D


Java MCQ

11. A subclass in also called as





Answer : C


12. Which of the following is not a wrapper class





Answer : A


13. A default constructor has





Answer : A


14. Math class belongs to the package





Answer : B


15. A package is a collection of





Answer : D


Java MCQ

16. Primary purpose of inheritance is





Answer : A


17. Which method/methods cannot be overridden





Answer : D


18. Which of the following does not deal with exceptions





Answer : C


19. What is the default priority of a thread in java





Answer : B
Explanation : Default priority of a thread is 5 (NORM_PRIORITY).


20. The class at the top of the AWT hierarchy is





Answer : A





Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.