Management MCQ-1

Management MCQ Questions and Answer


1. According to which Act, a business is required to prepare a balance sheet?





Answer : A


2. The essence of Management is :





Answer : A


3. Profession is a kind of :





Answer : C


4. Staffing is the responsibility of :





Answer : A


5. The Consumer Protection Act was amended in year:





Answer : B


Management MCQ

6. Directions of a Board of Joint Stock Company are





Answer : B


7. Motivation is an element of





Answer : B


8. Entrepreneur helps in :





Answer : B


9. Investment limit in small industries is :





Answer : C


10. Every profession has its own professional :





Answer : B


Management MCQ

11. Which of the following functions of management are most closely related?





Answer : C


12. In which business organization is control by state government ?





Answer : C


13. In which management function related to increase work capacity ?





Answer : C


14. A company director be :





Answer : B


15. Policy making in an industry is a role of





Answer : B


Management MCQ

16. In which category marketing manager comes ?





Answer : B


17. In staffing function of management includes :





Answer : C


18. Thinking before doing is :





Answer : B


19. In which form of business organization there is a direct relationship between efforts and reword ?





Answer : C


20. In which form of business orgaization the minimum numbers of members are two and maximum twenty ?





Answer : B






Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.