Management MCQ-2

Management MCQ Questions and Answers


1. The process of monitoring, comparing and correcting is called ______





Answer : B


2. The problem of flow of work should be solved by





Answer : B


3. Government Consumer Protection Act came into force in :





Answer : C


4. Full secrecy can be maintained in :





Answer : B


5. Capital required by a company to purchase building for starting the company is called as





Answer : C


Management MCQ

6. Project report is :





Answer : C


7. Negative motivations are those motivations which are based on :





Answer : B


8. Professional ethics is a type of :





Answer : C


9. A manager multiplies himself through :





Answer : B


10. Who introduced the term Entrepreneur first in Economics ?





Answer : A


Management MCQ

11. Which one of the following pair indicates the two basic elements of Entrepreneurship ?





Answer : C


12. Small Industries Development Bank of India (SIDBI) was set up in the year :





Answer : B


13. The liability of the members of a company is :





Answer : B


14. Which one of the following approach is adopted in studying management ?





Answer : B


15. The most precious part of an organization is :





Answer : A


Management MCQ

16. Which one of the following business organization is subject to supervision and control by a certain department of state government ?





Answer : C


17. Who has made a distinction between an inventor and an innovator ?





Answer : C


18. The starting point of all busines activity is ________





Answer : A


19. Which one of the following reduces the gap between capacity to work and willingness to work ?





Answer : C


20. If we make people responsible without any power :





Answer : B






Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.