Management MCQ-7

Management MCQ Questions and Answers


1. The Father of Modern management was





Answer : B
Explanation : Henry Fayol is popularly known as the father of ‘modern management theory’.


2. Internal source of recruitment do not included in





Answer : D
Explanation : Gate hiring is also known as Direct recruitment which is external source of recruitment.


3. Staffing deals with





Answer : D


4. Factors affecting the productivity are





Answer : D


5. Business organization should feel concerned with social responsibility because they





Answer : D


Management MCQ

6. In which form of business organization the maximum number of member are fifty.





Answer : C


7. Centralization means :





Answer : A


8. Delegation of authority is





Answer : C


9. which one of the following statement is true ?





Answer : C
Explaination : Administration is above management.


10. Major head of fixed Assets of balance sheet are





Answer : D


Management MCQ

11. Management is a





Answer : D


12. Which characteristics is related to leadership ?





Answer : D


13. Negative motivation is





Answer : D


14. Line organization is





Answer : A


15. Rotation of directors are not compulsary in





Answer : A


Management MCQ

16. How many steps in recruitment procedure





Answer : B


17. Which of the following is not related to regarding the leadership





Answer : D


18. ______ is the formal and legitimate right of a manager to make decisions, issue orders and allocate resources to complete organization’s goal.





Answer : C


19. ______ is the downward transfer of authority from a manager to a subordinate.





Answer : D


20. ______ can be defined as the management of interdependence in work situations.





Answer : C


Management MCQ

21. Registration of co-operative society is





Answer : B


22. Positive motivations are those motivation which are based on





Answer : A


23. The ability and skill which a person must have for doing a certain type of work is known as





Answer : B


24. Supervision job is difficult because





Answer : B


25. Negative motivation are those motivation which are based on





Answer : D


26. Project Report is





Answer : D






Related Links

Leave a Comment

Your email address will not be published.