Multimedia MCQ-1

Multimedia MCQ

Multimedia MCQ Questions and Answers


1. The combination of text, graphics art, sound, animation and video delivered by computer or other electronic devices is called :




Answer : A


2. The people when weave multimedia into meaningful tapestries are called :




Answer : B


3. One of the disadvantages of multimedia is




Answer : A


4. Which of the following is a computer based presentation techniques ?




Answer : C


5. Session initiation protocol (SIP) is very




Answer : B


Multimedia MCQ
6. To receive signal, a translator is needed to decode signal and encode it again at a




Answer : B


7. How many types of video compressions exist?




Answer : A


8. Which image files are lossy format ?




Answer : C


9. How many step process for creating a 3D animation are required ?




Answer : B


10. Which files creates a perfect reproduction of the original images ?




Answer : C


Multimedia MCQ
11. Devives that are used primarily to transport data between the processor and the user are known as




Answer : D


12. Quick access to frequently used commands can be found in the toolbar.




Answer : D


13. A series of slides displayed in a particular sequence is called.




Answer : D


14. The text colour in presentation should contrast with the colour of




Answer : D


15. Images included in many software titles are called




Answer : A




Leave a Comment

Your email address will not be published.