Multimedia MCQ-2

Multimedia MCQ

Multimedia MCQ Questions and Answers


1. A smaller version of an image is called a




Answer : D


2. Which of the following is a technique to blend two or more images to form a new image ?




Answer : B


3. A video consists of a sequence of




Answer : A


4. How many attributes control the characteristics of sound ?




Answer : D


5. How many color depth results in the images looks murky ?




Answer : D


Multimedia MCQ
6. A typical CD-R disc can hold approximately :




Answer : B


7. Which of the following is the fastest method to transfer large files such as video and audio from a peripheral to the computer ?




Answer : D


8. Interactive training that is delivered via CD ROM is known as :




Answer : C


9. A type of virtual reality environment in which subjects are visually isolated from the red environment is called :




Answer : A


10. If frames are displayed on screen fast enough we get an impression of :




Answer : B


Multimedia MCQ
11. Moving picture experts group(MPEG) is used to compress :




Answer : D


12. Joint photograhic experts group (JPEG) is used to compress.




Answer : C


13. In audio and video compression, each frames is divided into small grids called picture elements or :




Answer : C


14. In video compression an independent frame that is not related to any other frame is called :




Answer : C


15. MP3 productions three data rates from 96 Kbps to :




Answer : B




Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *