Multimedia MCQ-4

Multimedia MCQ

Multimedia MCQ Questions and Answers


1. MP3 is in which of the following MPEG standards?




Answer : B


2. When keeps the track of position ?




Answer : B


3. Rich text is known as




Answer : B


4. Two parts of Morphing algorithms are




Answer : C


5. Which image files are a lossy format?




Answer : C


Multimedia MCQ
6. A good example of hypermedia is




Answer : A


7. Which compressions provide some loss of quality?




Answer : A


8. A multimedia file




Answer : B


9. Which one of the following is the characteristic of a multimedia system?




Answer : C


10. JPEG is a file format for _______




Answer : B


Multimedia MCQ
11. MP3 is an extension of a_________ file.




Answer : C


12. Video file format is




Answer : B


13. The process of planning your multimedia presentation is




Answer : B


14. The MIDI standard specifies how many channels?




Answer : A


15. A smaller version of an image is called a:




Answer : D




Leave a Comment

Your email address will not be published.