Multimedia MCQ-5

Multimedia MCQ

Multimedia MCQ Questions and Answers


1. Which database system is used in multimedia




Answer : B


2. MP3 is an extension of a _______ file.




Answer : C


3. Establishing a session in Session Initiation Protocol (SIP), requires a three-way




Answer : D


4. A combination of an encryption algorithm and a decryption algorithm is called a




Answer : B


5. A structure of linked elements through which the user can navigate, interactive multimedia becomes ______.




Answer : B


Multimedia MCQ
6. Most common compression technique that is used to create CD-quality audio is based on perceptual encoding technique is called




Answer : B


7. Streaming stored audio/video, files are compressed and stored on




Answer : B


8. Live streaming is still using Transmission Control Protocol (TCP) and multiple unicasting instead of




Answer : B


9. The delay that occur during the playback of a stream is called ________




Answer : C


10. Multimedia system require hard real time scheduling ________




Answer : A


Multimedia MCQ
11. Moving Picture Experts Group (MPEG-2), was designed for high-quality DVD with a data rate of




Answer : A


12. For music, we need to compress digitize signals at




Answer : A


13. In Real-Time Transport Protocol (RTP), source periodically sends a source description message to give additional infonnation about




Answer : B


14. In Real Time Interactive Audio Video, conferencing requires two way communication between




Answer : A


15. In Real Time Interactive Audio Video, Jitter is introduced in real-time data by delay between




Answer : D




Leave a Comment

Your email address will not be published.