Multimedia MCQ-6

Multimedia MCQ

Multimedia MCQ Questions and Answers


1. In Audio and Video Compression, voice is sampled at 8000 samples per second with




Answer : D


2. In Real Time Interactive Audio Video, data are stored in buffer at a possibly variable




Answer : C


3. A compressed audio/video file can be downloaded as a




Answer : D


4. Purpose of dividing picture into blocks is to decrease number of




Answer : C


5. In Real Time Interactive Audio Video, a sequence number on each packet is required for




Answer : A


Multimedia MCQ
6. Before audio or video signals can be sent on Internet, they need to be




Answer : C


7. For speech, we need to compress digitize signals at




Answer : C


8. Moving Picture Experts Group (MPEG-1), was designed for a




Answer : B


9. Block size in block preparation step of JPEG compression is




Answer : B


10. Morphing means




Answer : C


Multimedia MCQ
11. We can divide audio and video services into




Answer : C


12. HTTP client accesses Web server by using the




Answer : B


13. A simple session using Session Initiation Protocol (SIP), consists of three modules: establishing, communicating, and




Answer : D


14. In Real Time Interactive Audio Video, to prevent jitter, we can time-stamp packets and separate arrival time from the




Answer : B


15. In block coding, we divide our message into blocks, is called




Answer : D




Leave a Comment

Your email address will not be published.