Multimedia MCQ-7

Multimedia MCQ

Multimedia MCQ Questions and Answers


1. A term for Illusion of immersion by projecting stereo images on the walls and floor of a room.




Answer : A


2. It is a mediated environment which creates the sensation in a user of being present in a (physical) surrounding.




Answer : B


3. In this type of VR environment, the three-dimensional scene is considered as a part of the physical environment.




Answer : C


4. Video is represented as a series of images formally known as _______




Answer : C


5. The first phase of JPEG is _______




Answer : A


Multimedia MCQ
6. The second phase of JPEG is _______




Answer : B


7. The third phase of JPEG is _______




Answer : C


8. With reference to multimedia elements, pick the odd-one out of the following:




Answer : A


9. Random access is not allowed in ________




Answer : A


10. Lossy and lossless are classifications of ________




Answer : C


Multimedia MCQ
11. What is the Delay?




Answer : A


12. RLE stand for




Answer : A


13. Arithmetic Encoding is




Answer : A


14. MIDI is




Answer : A


15. Images included in many software titles are called _______




Answer : A




Leave a Comment

Your email address will not be published.